Priser

Uden lægehenvisning
Individuel konsultation, 55min. 1500kr.

Par-og familiesamtaler, 90min. 2500kr

Udredning/diagnostik, 120min. 3000kr

Supervision, pris efter aftale.

Undervisning, pris efter aftale.

Med Lægehenvisning
Tilskud og egenbetaling reguleres løbende af Regionerne.
Jeg har i perioder ventetid for opstart af nye klienter med lægehenvisning.
På sundhed.dk forefindes en oversigt over alle psykologer med ydernummer og deres ventetider.

Lægehenvisning med tilskud til psykologhjælp kan gives såfremt du opfylder et af disse kriterier:

  1. Røveri-, volds- og voldtægtsofre

  2. Trafik- og ulykkesofre

  3. Pårørende til alvorligt psykisk syge personer

  4. Personer ramt af en alvorligt invaliderende sygdom

  5. Pårørende til personer, der er ramt af en alvorligt invaliderende sygdom

  6. Pårørende ved dødsfald

  7. Personer, der har forsøgt selvmord

  8. Kvinder, der får foretaget provokeret abort efter 12. graviditetsuge. Psykologhjælp kan ydes forud for abortindgrebet, når anmodning om tilladelse til indgrebet er fremsendt til abortsamrådet

  9. Personer, der inden det fyldte 18 år, har været ofre for incest eller andre seksuelle overgreb

  10. Personer med let til moderat depression, og som er fyldt 18 år på henvisningstidspunktet.

  11. Personer, der lider af let til moderat angst, herunder let til moderat OCD og som på henvisningstidspunktet er fyldt 18 år.

Unge mellem 18 og 24 år kan modtage vederlagsfri (gratis) psykologhjælp når de er henvist af lægen med angst, OCD eller depression. Jeg har imidlertid ikke mulighed for at opstarte nye vederlagsfrie forløb, hvilket skyldes et indtjeningsloft fastsat af Regionerne.

GDPR / persondataforordningen.
Som psykolog er jeg forpligtiget i forhold til GDPR.
Persondataforordningen trådte i kraft den 25. maj 2018, og er en forordning som skal ensarte reglerne om databeskyttelse på det europæiske marked. Persondataforordningen gælder alle, som håndterer persondata, medfører skærpede krav omkring samtykke og indeholder også en regel om, at man har ret til at blive glemt, dvs. at såfremt man kræver det, skal data i nogle tilfælde kunne slettes.

Hvad er en personoplysning?
En personoplysning er et overordnet begreb, der omfatter alle oplysninger, som kan henføres til en bestemt fysisk person, såsom navn og alder, men også personfølsomme oplysninger såsom helbredsoplysninger. Det gælder også oplysninger, som først i kombination med andre oplysninger kan henføres til en bestemt fysisk person. Enkeltmandsvirksomheder omfattes også af begrebet, idet de oplysninger kan henføres til en ejer.

Hvad er en personfølsom oplysning?
En personfølsom oplysning er en oplysning om racemæssig eller etnisk baggrund, politisk, religiøs eller filosofisk overbevisning, fagforeningsmæssigt tilhørsforhold og oplysninger om helbredsmæssige og seksuelle forhold. Med den nye forordning omfattes også genetiske og biometriske* data.
*biometriske data: personoplysninger om fysiske karakteristika, såsom ansigtsbillede eller fingeraftryksoplysninger.

Er et navn en personfølsom oplysning?
Nej, et navn er ikke i sig selv en personfølsom oplysning, men en personoplysning. Dog – såfremt navnet medfører en identificering af en person i en personfølsom sammenhæng (i kombination med andre oplysninger), f.eks. at man kan se, at en navngiven person skal deltage i en psykologisk undersøgelse – så skal det behandles med tilstrækkelige sikkerhedsforanstaltninger.

Skal en privatpraktiserende psykolog tilmelde sig Datatilsynet i forbindelse med behandling af personfølsomme oplysninger?
Nej, en privatpraktiserende psykolog er ikke forpligtet til at tilmelde sig Datatilsynet i forbindelse med behandling af personfølsomme oplysninger. Dette følger af en undtagelsesbestemmelse i persondataloven, som medfører, at autoriserede psykologer, som arbejder indenfor sundhedsområdet, ikke omfattes af kravet om tilmelding, ligesom f.eks. læger heller ikke omfattes.

Hvordan kan man udføre sikker kommunikation via mail?
Indholdet i korrespondance med klienter vil oftest være at betegne som personfølsomme oplysninger og skal derfor sikres. Dette gælder både oplysninger omkring klienter samt indholdet fra behandling. Som privatpraktiserende psykolog skal man stadig følge vilkårene i persondatalovens § 41. Der foreligger i den forbindelse ikke et udtalt krav, men en klar anbefaling fra Datatilsynet om, at personfølsomme oplysninger bør krypteres.